Κέρδισαν τα εύσημα ο ΦΟΚ, αλλά και αθλήτριές του στο 3ο Elegant Cup

 

Μια ακόμη διοργάνωση του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας πέρασε στην ιστορία ως απολύτως επιτυχημένη. Το 3ο Elegant Cup διεξήχθη στην Τέντα 19-21/2 με τη συμμετοχή 270 λιλιπούτειων και νεαρών αθλητριών ρυθμικής γυμναστικής, από 38 συλλόγους, εκ των οποίων 4 από το εξωτερικό (2 από τη Βουλγαρία, 1 από τη Μαλαισία και 1 από την Αίγυπτο). Οι υπεύθυνοι του καλαματιανού συλλόγου, με πρωτεργάτρια την πρόεδρο Βούλα Κουβάτσου έκαναν έναν πραγματικό μαραθώνιο τόσο για τις προετοιμασίες, όσο και για να κυλήσουν όλα ομαλά κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, που περιλάμβανε αγώνες από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Η «αποζημείωσή» τους ήταν τα συγχαρητήρια των ξένων αποστολών και τα κέρδη πολλαπλά, όχι μόνο για τον καλαματιανό σύλλογο, οι αθλήτριες του οποίου είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να διακριθούν, αλλά επίσης για την προβολή της πόλης και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Και βέβαια ήδη έχει αρχίσει η προεργασία για το φημισμένο Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής που θ’ ακολουθήσει 22-24 Απριλίου στην Καλαμάτα.

Πρωτιά στη συλλογική κατάταξη!
Κορυφαία επιτυχία για το ΦΟΚ αποτελεί η ανάδειξή του σε πρώτο σύλλογο, στην ομαδική κατάταξη στις νεάνιδες (19 συμμετοχές), όπου αγωνίστηκαν Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου. Συγκέντρωσαν 110,200 β., με 2η τη Μαλαισία (103,450 β.) και 3ο τον Ολυμπιακό Ρυθμό (103,400 β.)
Η Μυρτώ Αθανασουλάκη ήταν 1η στο σύνθετο ατομικό, 1η στο σχοινάκι, 2η στη μπάλα, 3η στο στεφάνι και 4η στις κορύνες.
Η Ζωή Πουλοπούλου κατέκτησε την 5η θέση στο σύνθετο ατομικό.
Η Φωτεινή Μπούνα ήταν 9η στο σύνθετο ατομικό γυναικών.
Στις κορασίδες η Θεοδώρα Δημητρούλη ήταν 12η στις κορύνες.
Στις παγκορασίδες 2006 η Ευτυχία Δωδεκάτου κατέλαβε την 7η θέση στο ελεύθερο, την 9η στη μπάλα και στην 11η στο σύνθετο.
Στις παγκορασίδες 2007 η Μαριλένα Τριάντου ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στο σύνθετο, ενώ ήταν 4η σε ελεύθερο και μπάλα.
Στις ελπίδες γεν. 2008 η Νίκη Σουλεϊμέζη κατέκτησε τη 2η θέση στο ελεύθερο, ενώ 4η ακολούθησε η Βίβιαν Κούρου. –

Γράφτηκε από το  tharrosnews.gr